Jongerenkamp

Het jongerenkamp is een actieve kampweek voor jongens die een goede pot gel waarderen, maar begrijpen dat je daar - bengelend aan een touw op tien meter hoogte - weinig aan hebt en voor meiden die de inhoud van hun beauty case kennen, maar snappen dat je ook daar weinig aan hebt bij het zoeken van een geschikte plek voor een latrine. Overbodige luxe is er niet op dit kamp, maar het onbreekt ons ook aan niets.

SKT en SKK werken bij dit kamp samen en dat zorgt ervoor dat je ook deelnemers en leiding uit Krimpen aan den IJssel e.o. gaat ontmoeten en leren kennen. 

Het jongerenkamp gaat vrijwel altijd naar een veldje in het buitenland en is hiermee ook een tentenkamp, wat betekent dat je de hele week buiten in een tent slaapt. 

In 2024 gaat het jongerenkamp weer naar Luxemburg! Terug naar ons primitieve terrein in Fensterdall. Op dit terrein gaan we weer terug naar de basics met een douche tent, kook tent en Hudo. Het terrein ligt verder afgelegen van het dorp en midden in het prachtige bos waar er veel ruimte is voor bosspellen en andere activiteiten. Wie gaan er mee?

Er gaan ongeveer 8-10 leiding mee en 2 koks die de hele week voor het eten zorgen. Eén van de leiding is de coördinator van het kamp. Dit jaar is dat Robin Verduyn. Hij zorgt ervoor dat het kamp soepel draait, alle leiding op één lijn zit en heeft contact met de verhuurder van het kampterrein, maar ook met de brandweer (kampvuur), de ouders thuis en de contactpersoon tijdens kamp.

Contactpersoon tijdens kamp

Tijdens kamp is er altijd iemand vanuit SKT, die op dat moment gewoon thuis is en niet mee op kamp, die fungeert als contactpersoon. Ouders kunnen contact opnemen met hem/haar en diegene is de schakel naar de coördinator van het kamp. Dit om ervoor te zorgen dat onze coördinator niet te pas en te onpas wordt benaderd door de mensen thuis. Mocht er op kamp iets gebeuren met uw kind (waar we natuurlijk niet vanuit gaan!) dan zal de coördinator rechtstreeks contact met u opnemen. Ruim voor aanvang van het kamp ontvangt u een informatiebrief waarin ook zal staan wie dit jaar de contactpersoon tijdens kamp is.

Programma

Hoewel een aantal vaste programma-onderdelen ieder jaar terug keren, houden we ook dit jaar het programma nog even geheim. Wat wordt het thema van de themadag (is die er wel)? Welke bosspelen gaan we doen? Zit Levend Stratego er dit jaar ook weer bij? Waar gaan we naartoe met de hike? Laat je verrassen! Het belooft weer een spannend avontuur te worden op een gloednieuwe locatie.

Kweekvijver Jong Talenten

Tot en met je 17e mag je als deelnemer met ons mee op kamp. Vanaf je 18e mag je, als je dat leuk vindt, met ons mee als staflid! Daarom is het jongerenkamp dé perfecte kweekvijver voor stafleden in spe. Het kan zo zijn dat we je tijdens kamp al vragen of je het leuk zou vinden om mee te gaan als leiding, maar ook achteraf kun je nog door ons benaderd worden. Eens in de zoveel tijd organiseren we een Jong Talenten weekend of nodigen we de Talenten uit voor de trainingsdag, zodat we nieuwe leiding kunnen trainen. Ben je enthousiast, en wil je de kampsfeer blijven behouden? Laat het ons dan vooral weten, en laat alvast zien wat je kunt op jongerenkamp!

Corveegroepje

Op kamp vorm je samen met 5 andere deelnemers een corveegroepje. Bij jouw groepje hoort ook een leiding waar je alles aan kunt vragen en die een beetje extra op jullie let. Met elkaar doen jullie 3x per dag corveetaken waaronder de afwas, pleeduiken, stukjes schrijven voor de kampkrant, aardappels schillen en het terrein netjes houden. Soms vragen we je ook om te helpen met koken en kook je 1-2 keer samen met je groepje voor jezelf. Super leuk! Samen zorgen dat het kamp netjes en schoon blijft vinden we erg belangrijk, maar natuurlijk is opruimen en schoonmaken maar een klein onderdeel van kamp.

Reünie

Ieder jaar, een paar maanden na kamp, organiseren we een reünie. We komen dan bij elkaar om gezellige activiteiten te ondernemen, maar ook om samen naar de foto's en filmpjes te kijken, herinneringen op te halen en vooral veel lol te hebben met elkaar. Zodra bekend is waar en wanneer de reünie is ontvang je vanzelf een uitnodiging.