Tienerkamp

Een week lang samen met je vrienden op vakantie. Wie wil dat nu niet!
In principe is het tienerkamp hetzelfde als het kinderkamp, maar dan toch nét even iets anders.

Dit jaar gaat ook je fiets mee op kamp. We gaan namelijk niet met de bus naar het kampterrein, maar (gedeeltelijk) op de fiets! Ook op het tienerkamp ben je 7 dagen van huis weg en slaap je niet in een kamphuis, maar in tenten! Op het terrein staan minstens één meisjes- en één jongenstent, een leidingtent, een kooktent en een recreatietent. De activiteiten die we doen zijn voor een groot gedeelte hetzelfde als op kinderkamp, maar nu zijn ze net even wat verder van het kampterrein, wat moeilijker en uitdagender en later op de avond (in het donker!).

In 2024 gaat het tienerkamp naar het Inka terrein in Zeeland, wat weer in Noord-Brabant ligt. Dit prachtige terrein ligt midden in de bossen van het natuurgebied de Maashorst. Op het terrein is een groot speelveld, podium en een grote kampvuurkuil te vinden. 

 Wie gaan er mee?

Er gaan ongeveer 8-10 leiding mee en 2 koks die de hele week voor het eten zorgen. Eén van de leiding is de coördinator van het kamp. Dit jaar is dat Demi van Pelt. Zij zorgt ervoor dat het kamp soepel draait, alle leiding op één lijn zit en heeft contact met de verhuurder van het kampterrein, maar ook met de brandweer (kampvuur), de ouders thuis en de contactpersoon tijdens kamp.

Contactpersoon tijdens kamp

Tijdens kamp is er altijd iemand vanuit SKT, die op dat moment gewoon thuis is en niet mee op kamp, die fungeert als contactpersoon. Ouders kunnen contact opnemen met hem/haar en diegene is de schakel naar de coördinator van het kamp. Dit om ervoor te zorgen dat onze coördinator niet te pas en te onpas wordt benaderd door de mensen thuis. Mocht er op kamp iets gebeuren met uw kind (waar we natuurlijk niet vanuit gaan!) dan zal de coördinator rechtstreeks contact met u opnemen. Ruim voor aanvang van het kamp ontvangt u een informatiebrief waarin ook zal staan wie dit jaar de contactpersoon tijdens kamp is.

Programma

Natuurlijk ben je reuze benieuwd wat we allemaal gaan doen! Dat kunnen we nu al wel verklappen maar veel leuker is het nog om het zelf te komen beleven!
Een aantal programma-onderdelen komen natuurlijk sowieso terug. Denk aan de tweedaagse hike, de themadag, de kampdienst op zondag maar ook de Bonte Avond mag zeker niet ontbreken.

Voorbereiden op de fietstocht

In tegenstelling tot kinderkamp gaan we niet met de bus naar de kamplocatie, maar op de fiets! Op papier klinkt dit altijd als een heftige afstand maar we zorgen ervoor dat dit, met genoeg pauzes, goed te doen is. Als de afstand echt te groot is kiezen we er weleens voor om een stuk met de (water)bus te overbruggen en de rest te fietsen.
Het fietsen is altijd enorm gezellig en de tijd vliegt voorbij. Om goed op te vallen onderweg zorgen we dat alle deelnemers en leiding een hesje dragen. Ook rijdt er een bezemwagen achter ons aan om eventuele problemen op te vangen. Het is niet nodig je fysiek voor te bereiden op de fietstocht. Als je regelmatig beweegt en af en toe sport zou het een eitje moeten zijn!

De woensdag of donderdag voor kamp organiseren we altijd een fietsencontrole. Je kunt dan met je fiets bij ons langs komen en deze laten checken; als hij in orde is mag je hem ook meteen bij ons achterlaten, dat scheelt weer op de dag van vertrek!
Kom je niet naar de fietsencontrole, check je fiets dan a.u.b. zelf goed. Pomp je banden op, smeer je remmen en haal, als je die hebt, je fietsrekje er vanaf. De fietsen worden terug naar huis vervoerd en ervaring leert dat er simpelweg gewoon geen ruimte is voor de rekjes voorop.

Corveegroepje

Op kamp vorm je samen met 5 andere deelnemers een corveegroepje. Bij jouw groepje hoort ook een leiding waar je alles aan kunt vragen en die een beetje extra op jullie let. Met elkaar doen jullie 3x per dag corveetaken waaronder de afwas, pleeduiken, stukjes schrijven voor de kampkrant, aardappels schillen en het terrein netjes houden. Soms vragen we je ook om te helpen met koken. Super gezellig! Samen zorgen dat het kamp netjes en schoon blijft vinden we erg belangrijk, maar natuurlijk is opruimen en schoonmaken maar een klein onderdeel van kamp.

Reünie

Ieder jaar, een paar maanden na kamp, organiseren we een reünie. We komen dan bij elkaar om gezellige activiteiten te ondernemen, maar ook om samen naar de foto's en filmpjes te kijken, herinneringen op te halen en vooral veel lol te hebben met elkaar. Zodra bekend is waar en wanneer de reünie is ontvang je vanzelf een uitnodiging.