Bestuur


Uiteraard heeft SKT, zoals dat hoort bij een stichting, een bestuur. Vanzelfsprekend behoren hier een voorzitter, secretaris en penningmeester toe maar binnen het bestuur van SKT worden ook een aantal andere rollen vervuld. Zo schuiven bij bestuursvergaderingen ook de coördinatoren van de verschillende kampen aan en houden zij het bestuur op de hoogte van de stand van zaken rondom de voorbereidingen, uitvoeringen en evaluaties van de kampen. Benieuwd wie het bestuur van SKT bekleden en wat zij daar doen? Check het snel hieronder!

Na mijn eerste corvee als tiener dacht ik: dit nooit weer. Veertien jaar later zie ik de afwasteilen met drijvende etensresten, de vieze gezichten en half natte kinderen nog steeds voorbij komen. Hoewel de afwas nog steeds niet mijn favoriet is, is het kamp wel mijn leukste week van het jaar! Ik ga dan ook al bijna tien  jaar met veel plezier mee als staflid. Vooral het overnachten tijdens de hike blijf ik magisch vinden. Dat zeiltje spannen, ons opwarmen rond het kampvuur en dan 's ochtends wakker worden onder de dauwdruppels in het bos, heerlijk!

De afgelopen jaren heb ik mij als penningmeester met de centjes bezig gehouden en vanaf dit jaar zal ik de hamer overnemen van Marco. De stichting heeft de afgelopen jaren fantastisch gefunctioneerd en het is aan mij de taak die stabiliteit te bewaken en, daar waar het kan, de stichting weer een stapje verder te brengen. Maar het allerbelangrijkste is dat wij als stichting elk jaar weer zo veel mogelijk kinderen een week kampplezier kunnen geven!

Negen jaar geleden was ik op de verjaardag van Peter Kruys en toen vroeg Marco Teensma mij om mee te gaan met SKT. Na jaren kampen met verstandelijk gehandicapten vond ik dit een goed idee. En dat bleek in de praktijk ook waar. Het wennen aan het slapen in de tent en douchen in de buitenlucht ging snel. Het leren kennen van alle leden van de SKT familie ging minder snel. Want wat hebben we een hoop mensen! Inmiddels ben ik al weer negen jaar mee, ben ik vijf jaar bestuurssecretaris en helemaal geïntegreerd in de SKT familie. De kinderen die in mijn begintijd meegingen als deelnemer zijn inmiddels mee als leiding. Naast het notuleren van alle vergaderingen ben ik ook verantwoordelijk voor het indelen van de staf. 

Ik ben super trots op hoe we alles met elkaar organiseren. Voor mij is SKT veel meer dan een organisatie die kampen voor kinderen organiseert. Het is als een familie. Naast SKT werk ik als relatiebeheerder bij Hogeschool Inholland en ben ik druk met het opzetten van mijn eigen bedrijfje. Om te ontspannen van dit allemaal ga ik graag  lekker uiteten met mijn vriendje Harold.


Hoi! Ik ben Tim en vanaf januari 2018 ben ik de penningmeester van SKT. Toen ik voor het eerst mee ging, betaalden we nog met guldens. Het was in 2000 en we gingen naar Vaassen. Veel kampen als deelnemer en daarna als leiding later zijn we nu hier.

Afgelopen jaren heb je me kunnen leren kennen als leiding van het tienerkamp. En ik ben een jaar de coördinator geweest van het herfst4daagse.

In het dagelijks leven werk ik voor de gemeente Rotterdam. Daarnaast vind ik het heerlijk om tegen een bal aan te trappen en ga ik graag naar de film. Tot kamp! 

Van mijn 7e tot mijn 17e ging ik als deelnemer mee met de zomer- en herfstkampen van SKT. Op mijn 18e was er een plekje om mee te gaan als leiding bij het kinderkamp. Na 2 jaar ontzettend leuke kinderkampen te hebben gedaan heb ik de overstap gemaakt naar het tienerkamp zomer. Dit jaar ga ik het tienerkamp voor het eerst coördineren waar ik ontzettend veel zin in heb. De laatste jaren ben ik ook te vinden op het herfst4daagse.


Samen met mijn zusje heb ik het materiaalbeheer overgenomen en zorg er dan voor dat het uitlenen goed verloopt, het materiaal opgeruimd en netjes blijft en er nieuw materiaal wordt aangeschaft. Ook heb ik een ondersteunende rol binnen de PR, hier hou ik mij bezig met de website, het onderhouden van social media kanalen en het maken van de nieuwsbrieven. 


Hoewel ik me bij velen niet zal hoeven voor te stellen, wil ik toch mijn passie voor ons kampwerk benoemen. Mijn persoonlijke ervaringen gaan terug tot in de 60'er jaren toen ik als kind enkele keren ben meegeweest met een padvinderskamp (nu scouting). Ik bewaar daar goede herinneringen aan, hoewel ik de meeste moeite had, als moeilijke eter, met de maaltijden. Ik genoot van de activiteiten en het spelen in de bossen rondom de accommodatie. Toen ik begin jaren 70 als jong broekie als staflid het kampleven inrolde, had ik totaal geen idee waar ik aan begon. Er was leiding nodig en dat leek me wel wat. In de volgende jaren heb ik het plezier gezien en beleefd wat kinderen aan een kamp ervaren en samen met de lol die je als leiding hebt in het organiseren en voorbereiden van de kampen en de daadwerkelijke uitvoering daarvan, was dat voor mij aanleiding om door te gaan met deze kampen, eerst als staflid, later in de organisatie en vervolgens na de oprichting van Stichting Kampwerk Krimpen, bestuurlijk. Momenteel ervaar ik nog steeds de twinkeling in de ogen van de kinderen als zij op kamp genieten en dat blijft voor mij reden om alles te blijven doen voor onvergetelijke kampen. 

Hallo, ik ben Bas Herselman. Ik ben bestuurslid van SKT en houd me bezig met het transport en onderhoud van de kampen, maar ook onderhoud van het kookmateriaal. Ook onderhoud ik onze containers en aanhanger aan de Maeterlinckweg. Samen met Tom en diverse anderen doe ik ieder jaar de kalender verkoop. Daarnaast organiseer ik jaarlijks de collecte voor Jantje Beton en loop ik zelf ook mee.


Hartelijke groet, Bas Herselman.

Toen ik 7 was ging ik voor het eerst mee als deelnemer op het kinderkamp, toen ik op mijn 18niet meer mee mocht als deelnemer werd ik uitgenodigd om mee te gaan op het kinderkamp in de zomer. Dit wilde ik maar al te graag en inmiddels ben ik ook staflid van het herfstkamp. 

Om het bestuur te ontlasten heb ik samen met mijn zus voorgesteld te helpen met het uitlenen van het materiaal.
 Vanaf 2018 hebben wij het materiaalbeheer volledig overgenomen en hebben wij er taken bij als het aanschaffen van nieuw materiaal, het opruimen en uitzoeken van het materiaal en het verhuren van het materiaal.

 

Verder werk ik als leerkracht in het Rotterdamse basisonderwijs en speel ik waterpolo met een gezellig team.

 

 

Vanaf mijn 7e jaar ben ik al betrokken bij het kampwerk.
De laatste aantal jaren als leiding/coördinator van het jongerenkamp.
Mooie herinneringen creëren met leuke mensen zoals ik mijn herinneringen heb aan mijn tijd als deelnemer.


In het dagelijks leven ben ik vrachtwagenchauffeur in het containertransport.