Bestuur


Uiteraard heeft SKT, zoals dat hoort bij een stichting, een bestuur. Vanzelfsprekend behoren hier een voorzitter, secretaris en penningmeester toe maar binnen het bestuur van SKT worden ook een aantal andere rollen vervuld. Zo schuiven bij bestuursvergaderingen ook de coördinatoren van de verschillende kampen aan en houden zij het bestuur op de hoogte van de stand van zaken rondom de voorbereidingen, uitvoeringen en evaluaties van de kampen. Benieuwd wie het bestuur van SKT bekleden en wat zij daar doen? Check het snel hieronder!

Eind 2020 kreeg ik de mogelijkheid om voorzitter te worden. En wat is het ontzettend leuk om te doen! Wie had ooit gedacht dat dat kleine blonde, 7-jarige jongetje, wat voorheen eerst op kamp ging in de jaren '80, jaren later dit verhaal zou schrijven!

 

Ik koester de vele leuke herinneringen aan mijn tijd als deelnemer en later als leiding en dat geeft me ook de motivatie om samen met al die vrijwilligers elk jaar weer onze kampen te organiseren en uit te voeren. 

Want ik gun de kinderen en tieners van nu, ook van die herinneringen! Het is mooi om de jeugd te zien lachen en genieten en daar geniet ik dan weer van. 

Af en toe zet ik even een andere SKT pet op want, naast het voorzitten, ben ik, samen met een groepje enthousiaste vrijwilligers, verantwoordelijk voor al het materiaal (en we hebben best veel mooi materiaal!) en coördineer ik het jongerenkamp. 

 

Ik ben er trots op om bij deze club vrijwilligers te horen die samen al zoveel mooie herinneringen hebben gemaakt en hopelijk nog vele jaren gaan maken. Want kamp dat moet beleefd hebben! 

 

Robin Verduyn

Een aantal jaar geleden was ik op de verjaardag van Peter Kruys en toen vroeg Marco Teensma mij om mee te gaan met SKT. Na jaren kampen met verstandelijk gehandicapten vond ik dit een goed idee. En dat bleek in de praktijk ook waar. Het wennen aan het slapen in de tent en douchen in de buitenlucht ging snel. Het leren kennen van alle leden van de SKT familie ging minder snel. Want wat hebben we een hoop mensen! Inmiddels ben ik al weer negen jaar mee, ben ik vijf jaar bestuurssecretaris en helemaal geïntegreerd in de SKT familie. De kinderen die in mijn begintijd meegingen als deelnemer zijn inmiddels mee als leiding. Naast het notuleren van alle vergaderingen ben ik ook verantwoordelijk voor het indelen van de staf. 

Ik ben super trots op hoe we alles met elkaar organiseren. Voor mij is SKT veel meer dan een organisatie die kampen voor kinderen organiseert. Het is als een familie. Naast SKT werk ik als relatiebeheerder bij Hogeschool Inholland en ben ik druk met het opzetten van mijn eigen bedrijfje. Om te ontspannen van dit allemaal ga ik graag  lekker uiteten met mijn vriendje Harold.


Hoi! Ik ben Tim en vanaf januari 2018 ben ik de penningmeester van SKT. Toen ik voor het eerst mee ging, betaalden we nog met guldens. Het was in 2000 en we gingen naar Vaassen. Veel kampen als deelnemer en daarna als leiding later zijn we nu hier.

Afgelopen jaren heb je me kunnen leren kennen als leiding van het tienerkamp. En ik ben een jaar de coördinator geweest van het herfst4daagse.

In het dagelijks leven werk ik voor de gemeente Rotterdam. Daarnaast vind ik het heerlijk om tegen een bal aan te trappen en ga ik graag naar de film. Tot kamp! 

Van mijn 7e tot mijn 17e ging ik als deelnemer mee met de zomer- en herfstkampen van SKT. Op mijn 18e was er een plekje om mee te gaan als leiding bij het kinderkamp. Na 2 jaar ontzettend leuke kinderkampen te hebben gedaan heb ik de overstap gemaakt naar het tienerkamp zomer en ben hier a een aantal jaar gaan coördineren. De laatste jaren ben ik ook te vinden op het herfst4daagse en jongerenkamp


Sinds een aantal jaar ben ik, naast het leiding zijn op de kampen, ook bestuurlijk betrokken. Ik heb meerdere taken gehad inmiddels zoals,  het beheren van het materiaal, het onderhouden van de website en Facebookpagina en maken van de nieuwsbrief. Deze taken heb ik inmiddels ook weer naast mij neergelegd en ga vanaf heden de aanmeldingen aannemen en verwerken.  


Hoewel ik me bij velen niet zal hoeven voor te stellen, wil ik toch mijn passie voor ons kampwerk benoemen. Mijn persoonlijke ervaringen gaan terug tot in de 60'er jaren toen ik als kind enkele keren ben meegeweest met een padvinderskamp (nu scouting). Ik bewaar daar goede herinneringen aan, hoewel ik de meeste moeite had, als moeilijke eter, met de maaltijden. Ik genoot van de activiteiten en het spelen in de bossen rondom de accommodatie. Toen ik begin jaren 70 als jong broekie als staflid het kampleven inrolde, had ik totaal geen idee waar ik aan begon. Er was leiding nodig en dat leek me wel wat. In de volgende jaren heb ik het plezier gezien en beleefd wat kinderen aan een kamp ervaren en samen met de lol die je als leiding hebt in het organiseren en voorbereiden van de kampen en de daadwerkelijke uitvoering daarvan, was dat voor mij aanleiding om door te gaan met deze kampen, eerst als staflid, later in de organisatie en vervolgens na de oprichting van Stichting Kampwerk Krimpen, bestuurlijk. Momenteel ervaar ik nog steeds de twinkeling in de ogen van de kinderen als zij op kamp genieten en dat blijft voor mij reden om alles te blijven doen voor onvergetelijke kampen. 

Ik ben Anouk! Nadat ik in 2013 voor het eerst als leiding ging op kamp was ik meteen verkocht! Wat is SKT een gezellige organisatie waar iedereen, jongen en oud, warm wordt onthaald. Ik vind het geweldig om te survivallen, kamperen en actief buiten te zijn. Ook vind ik het ontzettend belangrijk om dit over te dragen aan alle kinderen, tieners en jong volwassenen die mee op kamp gaan. 

 

Inmiddels ben ik mama geworden van mijn zoontje Pepijn. Hierdoor is het voor mij wat lastiger geworden om mee te gaan naar de kampen. Gelukkig ben ik toch nog betrokken bij SKT doordat ik dit jaar in het bestuur ben getreden. Ik houd mij binnen het bestuur bezig met PR en communicatie. Wellicht zie je het e.e.a. van mij voorbij komen. 

Toen ik 7 was ging ik voor het eerst mee als deelnemer op het kinderkamp, toen ik op mijn 18niet meer mee mocht als deelnemer werd ik uitgenodigd om mee te gaan op het kinderkamp in de zomer. Dit wilde ik maar al te graag en inmiddels ben ik ook staflid van het herfstkamp. 

Om het bestuur te ontlasten heb ik samen met mijn zus voorgesteld te helpen met het uitlenen van het materiaal.
 Vanaf 2018 hebben wij het materiaalbeheer volledig overgenomen en hebben wij er taken bij als het aanschaffen van nieuw materiaal, het opruimen en uitzoeken van het materiaal en het verhuren van het materiaal.

 

Verder werk ik als leerkracht in het Rotterdamse basisonderwijs en speel ik waterpolo met een gezellig team.

 

 

In 2009 vroeg Nadine mij om mee te fietsen met de kinderen naar het tienerkamp, gewoon even opletten dat er geen ongelukken gebeuren. Dat heb ik gedaan en daar ben ik besmet met het SKT-virus. De eerste keer direct op zondag terug gefietst, maar jaar na jaar kreeg ik er meer taken bij. Het uitzetten en verkennen van de route, het assisteren van de kok, zelf de keuken runnen en af en toe ook eens een activiteit organiseren.

 

Ook heb ik een paar keer een activiteit mogen doen voor de trainingsdagen van de staf. Het is voor  de kinderen elk jaar weer een feest om op kamp te gaan, ik heb er heel wat mogen zien opgroeien. Waar ik bijzonder van onder de indruk ben is de professionaliteit van de staf. Vaak zijn het mensen die als kind met de kampen zijn meegegaan en zijn blijven plakken aan deze geweldige organisatie. De stafleden weten uit eigen ervaring precies wat kinderen leuk vinden en tegelijk wordt elk kamp heel zorgvuldig voorbereid. Aan de kampen gaan trainingsweekenden, stafvergaderingen en draaiboeken vooraf. Nu draag ik mijn steentje bij als bestuurslid en zo geef ik weer op een nieuwe manier mijn kennis door aan nieuwe generaties. 

Hallo, ik ben Bas Herselman. Ik ben bestuurslid van SKT en houd me bezig met het transport en onderhoud van de kampen, maar ook onderhoud van het kookmateriaal. Ook onderhoud ik onze containers en aanhanger aan de Maeterlinckweg. Samen met Tom en diverse anderen doe ik ieder jaar de kalender verkoop. Daarnaast organiseer ik jaarlijks de collecte voor Jantje Beton en loop ik zelf ook mee.


Hartelijke groet, Bas Herselman.