Kinderkamp

Een week op vakantie zonder je ouders. Misschien ga je wel samen met een vriendje of vriendinnetje mee, misschien ken je nog helemaal niemand. Hoe dan ook ontzettend spannend! Maar veel tijd om daar over na te denken heb je niet. Je slaapt 7 dagen in een kamphuis, in het bos, de meisjes op één zaal en de jongens op een andere zaal.

Overdag doen we spelletjes, gaan we sporten of de omgeving verkennen. 's avonds maken we het gezellig met een kampvuurtje, zingen we uit de kampmap en is er (soms) ruimte voor kussengevechten en overlopen.
Kortom, je hoeft je niet te vervelen!

 

In 2024 gaat het kinderkamp naar het vertrouwde Brams troephuis in Nunspeet. Een geliefd kamphuis waar we al jaren graag komen. Het huis staat midden in het bos en ligt op loopafstand van de Zandenplas waar op een warme dag een duik in het water niet kan ontbreken. Op het terrein is alles te vinden wat er nodig is voor een kamp, zo is er een kampvuurkuil, een grote zandspeelplaats en genoeg bomen die geschikte zijn voor een mooie hut.Wie gaan er mee?

Er gaan ongeveer 8-10 leiding mee en 2 koks die de hele week voor het eten zorgen. Eén van de leiding is de coördinator van het kamp. Dit jaar is dat Naomi van Pelt. Zij zorgt ervoor dat het kamp soepel draait, alle leiding op één lijn zit en heeft contact met de verhuurder van het kamphuis, maar ook met de brandweer (kampvuur), de ouders thuis en de contactpersoon tijdens kamp.

Contactpersoon tijdens kamp

Tijdens kamp is er altijd iemand vanuit SKT, die op dat moment gewoon thuis is en niet mee op kamp, die fungeert als contactpersoon. Ouders kunnen contact opnemen met hem/haar en diegene is de schakel naar de coördinator van het kamp. Dit om ervoor te zorgen dat onze coördinator niet te pas en te onpas wordt benaderd door de mensen thuis. Mocht er op kamp iets gebeuren met uw kind (waar we natuurlijk niet vanuit gaan!) dan zal de coördinator rechtstreeks contact met u opnemen. Ruim voor aanvang van het kamp ontvangt u een informatiebrief waarin ook zal staan wie dit jaar de contactpersoon tijdens kamp is.

Programma

Natuurlijk ben je reuze benieuwd wat we allemaal gaan doen! Dat kunnen we nu al wel verklappen maar veel leuker is het nog om het zelf te komen beleven!
Een aantal programma-onderdelen komen natuurlijk sowieso terug. Denk aan de speurtocht, de themadag, de kampdienst op zondag maar ook de Bonte Avond mag zeker niet ontbreken.

Naast de activiteiten die de leiding vastlegt in het programma zorgen we ervoor dat er genoeg tijd overblijft om vrij te spelen. Tijdens het vrij spelen zal de leiding onder de kinderen zijn zodat ze toezicht kunnen houden. Houd voor vertrek van kamp de informatiebrief goed in de gaten, misschien geven we al wel een hint weg over de themadag dit jaar!

Corveegroepje

Op kamp vorm je samen met 5 andere deelnemers een corveegroepje. Bij jouw groepje hoort ook een leiding waar je alles aan kunt vragen. Met elkaar doen jullie 3x per dag corveetaken waaronder de afwas, pleeduiken, stukjes schrijven voor de kampkrant, aardappels schillen en het terrein netjes houden. Super gezellig! Samen zorgen dat het kamp netjes en schoon blijft vinden we erg belangrijk, maar natuurlijk is opruimen en schoonmaken maar een klein onderdeel van kamp.

Reünie

Ieder jaar, een paar maanden na kamp, organiseren we een reünie. We komen dan bij elkaar om gezellige activiteiten te ondernemen, maar ook om samen naar de foto's en filmpjes te kijken, herinneringen op te halen en vooral veel lol te hebben met elkaar. Zodra bekend is waar en wanneer de reünie is ontvang je vanzelf een uitnodiging.